Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
About us
            
            
            

           Istorie

            
            

           Istoria companiei APC

           De la constituirea sa in martie 1981, compania APC a evoluat de la un lider in domeniul produselor critice de protectie a alimentarii cu energie la un lider global in domeniul solutiilor si al produselor critice de alimentare cu energie şi de racire, deservind pietele rezidentiale, de centre de date si de retele, cladiri si industrie. Pe glob, marca APC a devenit sinonima cu cele mai bune solutii din clasa produselor de alimentare cu energie, de racire si de administrare.

           1981: Constituirea companiei APC de catre trei ingineri electronisti de la Massachusetts Institute of Technology (Institutul de Tehnologie din Massachusetts).

           Eforturile de cercetare si dezvoltare ale companiei APC au fost concentrate initial asupra energiei electrice solare. Cu toate acestea, pe masura ce computerele personale incepeau sa revolutioneze industria, compania APC si-a recanalizat atentia asupra produselor de protectie a alimentarii cu energie si asupra dezvoltarii de sisteme de sursa de alimentare neintreruptibila (UPS) de tip desktop de dimensiuni mai mici. Compania APC a recunoscut faptul ca PC-urile, serverele PC si reselele acestora au nevoie de protectie de tip UPS la fel ca sistemele mainframe - doar pe o scara mai mica si a introdus prima sursa neintreruptibila in 1984.

           In 1989, compania APC a introdus o aplicatie software revolutionara de administrare a alimentarii cu energie (PowerChute®), urmata imediat de introducerea familiei de surse neintreruptibile Smart-UPS® (care reprezinta in continuare standardul fata de care sunt apreciate toate celelalte surse neintreruptibile de retea), precum si prima sursa neintreruptibila modulara. Prin extinderea constanta a influentei pe piata centrelor de date in urma achizitiilor si a inovatiei tehnologice, compania APC a devenit prima companie concentrata in principal asupra surselor neintreruptibile care a obtinut venituri de 1 miliard de dolari.

           In 2003 compania APC a revolutionat alimentarea cu energie a centrelor de date cu arhitectura InfraStruXure® — un design inovator care integreaza fara probleme alimentarea cu energie, racirea, stivele si administrarea intr-o solutie modulara si scalabila, proiectata sa lucreze impreuna. De atunci, compania APC se afla in avangarda companiilor care dezvolta tehnologii de racire in serie si a introdus recent o aplicatie software puternica de administrare a capacitatii si de monitorizare centralizata.

           Pe baza superioritatii din punct de vedere tehnologic pe piata produselor de protectie a alimentarii cu energie cu o singura faza, compania APC a devenit cea mai de incredere marca pentru clientii din domeniul IT, de la computere desktop la centre de date.


            

           La data de 14 februarie 2007, Schneider Electric a achizitionat compania APC. Prin fuziunea companiei APC cu compania MGE, Schneider Electric a creat liderul de piata pentru sisteme de sursa neintreruptibila cu o singura faza (APC), liderul de piata pentru sisteme de sursa neintreruptibila cu trei faze (MGE) si liderul in domeniul solutiilor de pe piata produselor critice de alimentare cu energie si de racire.