Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Home Automation KNX
        
      

     Consultati

     Lista societatilor partenere

     > Click aici! (PDF, 14.7 KB)

      
        
      
      
      

     Home Automation KNX

      
      

     KNX – Standardul deschis

     Pot fi satisfacute toate cerintele tale intr-un singur sistem?
     Daca este vorba de controlul luminilor, jaluzelelor si incalzirii sistemul KNX este solutia ideala pentru aceia care cer un nivel ridicat de securitate, confort, flexibilitate si eficienta in case private sau cladiri comerciale.
     Ideea centrala a unui standard pentru controlul casei sau al cladirii a fost influentat semnificativ de Merten. Cofondator al acestei tehnologii, Merten are aproximativ 20 de ani de experienta practica necesara pentru controlul inteligent al cladirii.        

     Solutii pentru cladiri inteligente

     KNX se bazeaza pe comunicarea intre elementele sistemului printr-un ”bus”: linia de date ce este intinsa in paralel cu cablurile de alimentare la care sunt conectate elementele pentru automatizarea luminii, jaluzelelor sau a incalzirii.

     Avantajul este acela ca echipamente cu utilitati diferite pot face schimb de informatii. Functiile pot fi modificate prin intermediului unui soft fara a fi nevoie de a instala noi cabluri in pereti.

      

     Cateva exemple: daca o fereastra este deschisa incalzirea este adusa la un regim inferior de functionare automat. Daca detectorul de fum porneste alarma, luminile din intreaga cladire se aprind si jaluzelele sunt ridicate automat. Pe scurt: sistemul Merten KNX face cladirea inteligenta.

      


        

     Controlul cu ecran tactil

     Cu ecranul tactil IP de 10” poti avea oricand controlul complet al intregii tale cladiri. Starile si functiile cladirii pot fi afisate dar si controlate convenabil cu aceasta unitate. Ecranul tactil IP are urmatoarele interfete: KNX, LAN (10/100 Mbits/s), RS232 si USB. Poate fi instalat intr-o doza ingropata sau intr-una montata aparent pe perete. Rama in design M Plan este disponibila si in varianta aluminizata sau de sticla.

      

      

      

      

     > Lista societatilor partenere (PDF, 13.8 KB) 

      

      

      

      

     Documentatii tehnice:

       
      

     Referinte Merten KNX

     Mai multe premii internationale de design demonstreaza ca solutiile Schneider Electric pentru cladiri inteligente nu au doar valoare functionala ci si estetica!

      

     Informatii de interes

     Mai multe informatii despre sistemul KNX cat si cele referitoare la centrele de training certificate KNX se pot gasi pe site-ul organizatiei Konnex:

      

     www.knx.org

      

     Eficienta energetica prin sistemul Merten KNX

     Din punct de vedere al eficientei energetice putem spune ca intr-o cladire echipata cu sistemul KNX se pot face urmatoarele reduceri din costul energiei, comparativ cu un sistem traditional:

      

     • pana la 40% pentru controlul jaluzelelor si storurilor;
     • pana la 50% pentru controlul individual al camerelor;
     • pana la 60% pentru controlul luminii;
     • pana la 45% pentru controlul climatizarii;
     • pana la 45% pentru controlul incalzirii.