Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Energie Electrica
   Schneider Electric Romania
    
    
    

   Aplicatie: Analiza utilizarii energiei

    
    

   Probleme si obiective


   Analiza utilizarii energiei ofera utilizatorilor mijloacele necesare pentru a intelege consumul de energie, pe baza datelor istorice, a tendintelor de utilizare si a indicatorilor de reper.

    

   Este posibil ca organizatiile care nu au acces la acest tip de date sa nu utilizeze cele mai relevante zone de imbunatatire a utilizarii energiei.  Este posibil ca masuratorile de energie efectuate sa nu fie eficiente sau pot fi eficiente la inceput, dar sa nu mai corespunda in timp. Pot fi omise erori semnificative din facturile de utilitati.  Fara date clare, contabilizarea energiei utilizate tinde sa fie neadecvata, iar comportamentul poate lua directia opusa intereselor organizatiei.   Cum poate un beneficiar sa administreze energia intr-un mod mai eficient?


   Exista strategii si actiuni pentru analiza utilizarii energiei atat simple, cat si sofisticate:

    

   • Masurarea de baza a energiei pentru toate utilitatile relevante (apa, aer, gaze, electricitate, aburi, emisii) va permite sa identificati zonele cele mai relevante pentru imbunatatirea utilizarii energiei si sa verificati impactul efectiv al masurilor privitoare la energie

    

   • Utilizarea programelor analitice pentru efectuarea calculelor comparative si pentru evidentierea tendintelor va sporeste si mai mult abilitatea de a identifica zonele de economisire si de a evalua rezultatele actiunilor.

    

   • Rapoartele de alocare a costurilor va permit sa verificati acuratetea facturarii utilitatilor si sa promovati principiul responsabilizarii la fiecare nivel al organizatiei dvs. Promovand proprietatea asupra costurilor de electricitate la nivelul adecvat dintr-o organizatie, incurajati utilizatorii sa gestioneze energia cu prudenta, ceea ce are ca rezultat costuri totale de energie mai scazute.

    

   • Sub-facturarea permite proprietarului unei cladiri sau al unei facilitati sa taxeze sau sa factureze utilizatorii interni pentru consumul lor efectiv de electricitate, oferindu-le astfel proprietatea asupra costurilor de energie si motivatia de a utiliza energia in mod prudent.De asemenea, proprietarii pot maximiza valoarea activelor electrice si conexe, utilizate pentru furnizarea catre chiriasi, asigurand rambursarea costurilor de furnizare a respectivelor servicii. Un proprietar al unei cladiri poate reduce utilizarea generala a energiei pentru o cladire cu 8 – 10%, responsabilizand fiecare chirias pentru costurile de energie.
     
    
   Detalii

   Detalii 

   Solicitari de informatii despre solutii, produse si servicii

    

   Povesti de succes