Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Hoteluri
          
          
          

         Aplicatie: Fiabilitatea si disponibilitatea energiei

          
          

         Probleme si obiective

         • Pentru a evita perturbarile neasteptate si deteriorarea echipamentelor sensibile, unele domenii de afaceri necesita o performanta fiabila a energiei. Acesta este cazul domeniului Sanatatii: fiabilitatea echipamentelor medicale este aspectul principal. Ea garanteaza siguranta pacientilor, reduce riscul de accidente si consecintele conexe.

         • In alte domenii, cum ar fi Centrele de date, disponibilitatea infrastructurii este de departe conditia principala, datorita costurilor ridicate ale timpului de nefunctionare. Intreruperile neplanificate, cauzate de defectiunile sistemului electric sau de caderile de tensiune, pot genera pierderi grele pentru afacerile cu operatiuni critice: pierderea productiei, pierderea serviciilor, inchideri periculoase, reporniri scumpe cu energie intensiva si, in general, pierderi de venituri.

         • Din pacate, utilitatile nu furnizeaza electricitate la nivelul de fiabilitate si disponibilitate solicitat de multe aplicatii ale clientilor (consultati defectiunile de retea recente din Italia sau din SUA). Retelele electrice sunt afectate in mod constant de perturbari. Trebuie gestionate eficient, in functie de nivelele acceptabile de intreruperi ale energiei din fiecare zona.

         Cum poate un client sa administreze energia intr-un mod mai eficient?


         Gestionarea activelor
         Intretinerea regulata si modernizarea retelei electrice pe durata intregului sau ciclu de viata sunt necesare pentru furnizarea eficienta a unei energii fiabile. Gestionarea activelor electrice se refera la toate activitatile menite atingerii acestor scopuri, la cel mai bun cost, in 4 planuri de imbunatatire:
         • Intretinere (curativa si preventiva),
         • Modernizare (noi studii de proiectare si reabilitare),
         • Monitorizare (intretinere preventiva, masuratori armonice, urmarirea consumului),
         • Gestionare (sistem de informatii).

         Monitorizarea
         • Descoperirea rapida a propagarii perturbarilor si izolarea surselor problemei sunt elementele cheie. Monitorizarea DE, alarmele, inregistrarea in jurnal a evenimentelor si analiza calitatii energiei electrice monitorizeaza starile privitoare la calitatea energiei electrice si alerteaza imediat personalul, privitor la problemele iminente de disponibilitate.  Daca are loc un eveniment, solutia le permite utilizatorilor sa remedieze rapid problema si, prin urmare, sa repuna rapid in functiune procesele afectate.
         • Utilizand un software eficient, Darea in exploatare a retelelor DE le permite utilizatorilor sa porneasca/sa puna in functiune sistemele DE mai rapid si cu mai putin efort.
         • Cum se optimizeaza utilizarea infrastructurii? Optimizarea activelor DE genereaza usor si automat profiluri de sarcina, care pot descoperi capacitati ascunse, neutilizate, dupa cladire, dupa etaj, dupa distribuitor, dupa zona sau dupa echipament (ex. PDU, rastel, utilaj).  De asemenea, poate furniza rapoarte de testare automatizate privitoare la echipamentele generatoare de rezerva, care vor oferi utilizatorilor increderea ca generarea de rezerva va functiona in cazul unei caderi de tensiune.

         Arhitecturile si echipamentele
         Fie in timpul fazei de proiectare, fie in timpul utilizarii, este adeseori necesar sa se instaleze echipamente care sa diminueze efectele perturbarilor (interne sau externe, constante sau ocazionale):
         • Unele echipamente, cum ar fi transmisiile, inversoarele, UPS-urile, cuptoarele cu arc electric, transformatoarele, filtrele si lampile cu descarcari, genereaza distorsiuni de tensiune sau oscilatii armonice. Filtrarea armonica reduce si elimina oscilatiile armonice care tensioneaza reteaua electrica, cauzeaza caderi de tensiune si au potentialul de a reduce fiabilitatea echipamentelor si durata de viata a dispozitivelor electrice.
         • Pentru continuitatea critica a aplicatiei, trebuie sa reduceti impactul caderilor de tensiune, sa preveniti si sa evitati timpul de nefunctionare. Asadar, se utilizeaza strategii care implica intretinerea sau asigurarea alimentarii pentru sarcinile critice. Acestea includ arhitecturi critice de alimentare electrica, in functie de echipamentele relevante (generatoare de rezerva, UPS-uri, sisteme redundante…). Acestea pot fi proiectate si instalate de specialisti experimentati.

         Definitii:
         - Fiabilitate: necesita echipamente si procese complet functionale
         - Disponibilitate: au energie neintrerupta sau nivele acceptabile de intreruperi de energie, in functie de zone
           
          
         Detalii

         Detalii 

         Solicitari de informatii despre solutii, produse si servicii