• Cum să lansați inițiativa Smart Cities

Text implicit alternativ

În prezent, orașele acoperă doar 2% din suprafața planetei, dar conţin 50% din populație De asemenea, ele generează 80% din emisiile de CO₂ la nivel mondial, și consumă 75% din energie. În mai puțin de 40 de ani, procentul locuitorilor orașelor va ajunge la 70% - generația mai tânără va asista la dublarea populației urbane. Atât în economiile emergente cât şi în cele mature, o astfel de creștere explozivă prezintă provocări pentru infrastructurile existente ale orașului. Cu toate acestea, există oportunități pentru a face orașe mult mai "inteligente" atunci când vine vorba de gestionarea energiei.

Ce înseamnă Orașe Inteligente?
Eficiența,confortul și durabilitatea reprezintă cele trei calități esențiale pentru un oraș inteligent. Un oraș eficient folosește tehnologii, cum ar fi software-ul de infrastructură și contorizarea inteligentă pentru a integra sistemele care operează în mod tradițional ca unități de sine stătătoare. Cu cât sunt mai eficiente aceste sisteme (de exemplu, apă, gaz, electricitate, trafic, servicii de urgență, de eliminare a deșeurilor, de securitate), cu atât devine mai atractiv orașul ca loc pentru trăit și muncit. Pe măsură ce orașul devine mai durabil din punct de vedere economic și social, acesta devine, de asemenea, mai în măsură să concureze pentru locuri de muncă, investiții și dezvoltare culturală.

O abordare practică în 5 pași pentru crearea Orașe Inteligente
Metodologia în 5 pași de la Schneider Electric, așa cum este prezentată în continuare, combină o abordare de jos in sus bazată pe sisteme centrale cu informații din baze de date.

Pasul 1 Stabilirea viziunii
Un oraș inteligent nu poate fi dezvoltat prin decret sau printr-o singură entitate. Toată lumea - administraţia municipală, sectorul privat și cetățenii - trebuie să dezvolte o viziune comună asupra viitorului orașului lor. Orașele pot dezvolta apoi un plan integrat pentru realizarea viziunii și pentru a evita abordarea care împiedică o îmbunătățire generală pe termen lung.

Pasul 2: Utilizarea tehnologiei adecvate Cantitatea de tehnologii disponibile este copleșitoare Deci, de unde se pleacă? În primul rând, orașele trebuie să acorde prioritate punctele lor slabe, identificându-le pe cele care au nevoie de atenție imediată. Apoi, un partener de gestionare a energiei, cum ar fi Schneider Electric se poate folosi de expertiza sa pentru a găsi o soluție care nu numai că abordează problema imediată, dar care poate fi şi soluţia eficientă pentru a rezolva alte probleme pe termen lung. Mumbai, India, de exemplu,a implementat un sistem de control al traficului de la Schneider Electric pentru atenuarea congestionării. Ca urmare, timpul mediu petrecut în trafic în oraș a scăzut cu 12% - și semafoarele consumă cu 85% mai puțină energie.

Pasul 3: Integrarea sistemelor indiferent de soluția tehnologică, sistemele individuale trebuie să fie proiectate să preia și distribuie date. Apoi, aceste date trebuie analizate pentru îmbunătățirea performanței sistemului Colectarea de date de sistem de jos în sus (de la contoare inteligente, de exemplu), și apoi exploatarea acestora pentru analiză din partea de sus în jos (prin tablouri de bord software), permite orașelor să ia decizii bazate pe date exacte. În cele din urmă, populația orașului are de câștigat.

Pasul 4: Utilizând modele inovative de afaceriMunicipalitățile sunt preocupate cu privire la modalitatea în care pot plăti pentru viziunea lor Smart City. Modelele inovative de afaceri le permit orașelor să finanțeze îmbunătățirile fără a suporta sarcina unei cheltuieli mari de capital. De exemplu, în Houston, Texas, Schneider Electric a utilizat un contract de performanță a economisirii energiei pentru a reabilita 40 de clădiri ale orașului, pentru a deveni mai eficiente. Finanțatorii au putut să își recupereze investiția din economia de 3 milioane USD pe care orașul o face anual cu costurile de energie și apă.

Pasul 5: Mobilizarea colaborării Orașele inteligente de succes sunt cele care antrenează partenerii din tehnologie și energie pentru a colaborara cu scopul de a construi soluții cu valoare pe termen lung. De exemplu, Schneider Electric a făcut echipă cu Cisco pentru integra sistemul de gestiune a clădirii dezvoltat de Schneider (BMS) şi soluţia IT Cisco de monitorizare a energiei la o universitate mare din Regatul Unit. Extinzând BMS în domeniul IT, campusul şi-a redus consumul de energie, amprenta de dioxid de carbon şi şi-a atins ţintele de reducere a consumului de energiei.

Oraşele reprezintă un complex de sisteme interconectate iar fiecare oraş se confruntă cu setul său unic de provocări. Nu există un model soluţii unitar pentru toate. Combinând o abordare de la bază spre vârf, centrată pe sistem, cu informaţii bazate pe date reale, proiectanţii pot construi oraşe mai eficiente,mai prietenoase si mai sustenabile.

Descoperiți mai multe despre Soluțiile Schneider Electric Smart Cities

Aflați mai multe