Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       11/06/2008

       Schneider Electric si Merten - Parteneri pentru o casa inteligenta

       Compania Schneider Electric, numarul 1 în lume în domeniul distributiei electrice, a preluat si divizia Merten din România.

       Compania Merten este de 100 ani unul dintre pionierii solutiilor electrice intuitive si una dintre primele companii care a oferit sisteme de control simultan si de la distanta al instalatiilor electrice (sisteme KNX). Produsele sale reprezinta vârful de lance al tehnologiilor inteligente oferite consumatorilor segmentelor mediu si high-end ale pietei. Prin premiile câstigate la numeroase concursuri nationale si internationale de design, firma Merten a demonstrat ca un produs ’’smart’’ poate avea si un design deosebit.

       “Preluarea diviziei Merten România ne va ajuta sa oferim clientilor solutii aditionale de management al energiei în segmentul rezidential si comercial”, spune ing. Monica Rosu, responsabil segment rezidential al Schneider Electric România. „Acest proiect va permite Schneider Electric sa ofere o gama mai larga de aparatura electrica si tehnologii de control al instalatiilor.’’, adauga ea.

       Produsele Merten reprezinta tot ce are nevoie o cladire pentru a fi frumoasa si inteligenta. Sunt destinate controlului iluminatului, încalzirii, ventilatiei, dar si echipamentelor de supraveghere instalate în încaperi.
       Noile tehnologii propun un control rapid, intuitiv si eficient al tuturor instalatiilor electrice ale casei prin intermediul sistemului Merten@home (PDA, Touchscreen, PC sau TV). Avantajul clientului este ca toate utilitatile electrice pot fi controlate, reglate si afisate în mod confortabil, din numai câteva clic-uri. Cu ajutorul sistemelor Merten, cheltuielile de încalzire si energie electrica pot fi reduse cu pâna la 30%.

       ’’Noul parteneriat va oferi o recunoastere mai buna a produselor Merten în România, datorita pozitionarii de care se bucura compania Schneider Electric, si astfel va facilita implementarea de noi solutii si tehnologii.’’, mai spune ing. Monica Rosu.

       Schneider Electric ofera solutii complete pentru instalatiile electrice din cladiri, de la prize si întrerupatoare pâna la sisteme inteligente, de la un simplu tablou electric de distributie pâna la solutii BMS, sisteme VDI si sisteme de supraveghere CCTV. Gama de produse recent extinsa prin preluarea Merten satisface atât cerintele clientilor spatiilor rezidentiale cât si cele ale clientilor cladirilor de birouri, spatiilor comerciale sau institutionale: hoteluri, institutii de cultura, scoli etc.

       www.mymerten.de

       Despre Schneider Electric

       Schneider Electric, specialist global în domeniile energiei si controlului, livreaza echipamente si solutii electrice avansate catre clienti de pe piata constructiei de cladiri rezidentiale si non-rezidentiale, piata centrelor de date si retele, piata energiei si cea a infrastructurii. Compania are 112.000 angajati în toata lumea si desfasoara operatiuni în 200 de tari. Compania este prezenta în România de mai mult de 10 ani, are 150 de angajati si o retea cu peste 500 de puncte de distributie în toata tara.