Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       26/06/2009

       Schneider Electric creează "Energy University" pentru a susţine informarea companiilor cu privire la eficienţa energetică.

       Schneider Electric specialist in managementul energiei, anunţă lansarea proiectului „Energy University”, o comunitate educaţională online, care pune la dispoziţia celor interesaţi noţiunile fundamentale necesare implementării soluţiilor de eficienţă energetică, prin intermediul aplicaţiilor specifice. Cursurile se adresează tuturor specialiştilor interesaţi de utilizarea soluţiilor care au ca scop reducerea consumului de energie, persoanelor implicate la nivel decizional în domeniul construcţiilor şi proiectarii.

       Obiectivul principal al Energy University este oferirea unei serii de noţiuni teoretice care îi vor ajuta pe consumatori să creeze şi să implementeze soluţii de utilizare responsabilă a resurselor energetice, astfel încât aceştia să beneficieze de costuri de capital reduse şi de un raport optim investiţie – profitabilitate.

       „Credem că există oportunităţi importante de economisire a energiei pe termen lung, care nu sunt valorificate îndeajuns la momentul actual de către industrie şi consumatori. Prin Energy University  intenţionăm să oferim tuturor posibilitatea de a înţelege mai bine şi de a profita de aceste oportunităţi, în aşa fel încît să obţină rezultate optime cu resurse minime”, a spus  Paul Hamilton, Senior Vice Preşedinte, Energy and Solution University, Schneider Electric. „Energy University va prezenta soluţiile simplu, astfel încît să informeze asupra importanţei eficienţei energetice prin noţiuni educative practice şi accesibile.”

       Cursurile Energy University nu se referă la produse ci se concentrează asupra conceptelor esenţiale şi asupra celor  mai bune practici pentru obţinerea unei calificări în managementul energiei. Experţii Schneider Electric vor contribui în continuare la concepţia şi dezvoltarea cursurilor existente. Pe măsură ce creşte cererea pentru noi tehnologii şi pentru informaţii specifice, Energy University va include şi alte cursuri.

       În prezent sunt disponibile 11 cursuri printre care amintim:
       • Fundamentele Eficienţei Energtice
       • Economia Eficienţei Energetice
       • Direcţii ecologice în Designul Energetic şi de Mediu (Leadership in Energy and Environmental Design – LEED)
       • Prezentare generală a Programului de Consiliere
       • Tehnologii de Generare a Energiilor Alternative
       • Eficienţa Centrelor de Date prin reducerea consumului de energie electrică
       • Noţiuni de bază pentru iluminat şi aplicaţii de eficienţă energetică 
       Fiecare curs poate fi parcurs în mai puţin de o oră, accesând în orice moment Energy University de la orice computer conectat la internet. Fiecare modul de învaţare este însoţiţ de un test pentru auto-evaluare şi pregătire pentru examenul de certificare. Acest test final verifică înţelegerea subiectelor de management al energiei de către cursant şi capacitatea lui de a gestiona independent situaţii de consum energetic responsabil, de a rezolva eventualele probleme şi de a găsi soluţii de proiectare.
        În momentul de faţă toate companiile caută soluţii pentru reducerea consumului energetic şi implicit a costurilor de întreţinere. Acum pot învăţa prin EnergyUniversity cum pot face acest lucru într-un mod structurat şi sistematic”, a spus Camelia Iacob, HR Manager în cadrul Schneider Electric România
       Cursurile Energy University sunt oferite gratuit şi disponibile doar în limba engleză în acest moment. Vă invităm sa parcurgeţi cursurile noii universităţi: acces direct de pe homepage www.schneider-electric.ro

       Despre Schneider Electric
       Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operaţiuni în peste 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul energiei şi al infrastructurii, al proceselor industriale automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei 114,000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, de încredere şi eficientă, realizând venituri din vânzări în valoare de peste 18.311 milioane de euro în 2008, prin activitatea lor constantă de a ajuta indivizii şi organizaţiile « să profite la maxim de resursele energetice » .

       Persoane de contact:
       Liliana Borşan, Responsabil Comunicare
       Schneider Electric România
                          +40 21 203 06 19, 0742 109 246
       liliana.borsan@ro.schneider-electric.com 

       Sorana Savu, Senior Partner
       Premium Communication
                          +40 21 411 01 52, 0745 061 858
       sorana.savu@premiumpr.ro 

        

       > Descarcati varinata pdf a comunicatului de presa privind crearea "Energy University"!