Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       27/04/2010

       Schneider Electric Romania sustine "Romania Green Building Professional”

       Schneider Electric Romania anunta sustinerea programului de certificare profesionala “Romania Green Building Professional” initiat de catre Romanian Green Building Council (RoGBC) pentru specialistii din domeniul constructiilor. Astfel, RoGBC si partenerii proiectului doresc promovarea solutiilor de eficienta energetica pentru cladiri. 

        

       Programul de training "Romania Green Building Professional" include 15 cursuri desfasurate pe parcursul anului 2010. Setul de cursuri are ca obiectiv principal oferirea competentelor necesare oricarui profesionist in domeniul constructiilor pentru a contribui la livrarea unui proiect de constructie verde in Romana. In cadrul platformei de training vor fi organizate cursuri necesare diferitelor sisteme de certificare voluntara pentru constructii verzi, precum si  despre ariile principale evaluate de acestea – arhitectura si designul durabil, eficienta energetica,  materiale si resurse durabile, sisteme de incalzire si climatizare etc. In urma participarii la cel putin zece dintre cursuri, RoGBC ofera certificarea “Romania Green Building Professional”, in cazul in care participantii trec si prin procedura de evaluare. 

        

       Urmand tendinta de dezvoltare a pietei de constructii, precum si cresterea interesului pentru cladiri verzi, organizatorii incearca prin acest program sa faciliteze accesul specialistilor la informatii si sa ofere o deschidere mai mare catre noi posibilitati de eficientizare a energiei si a resurselor implicate in dezvoltarea unui proiect de constructii sau reabilitarea unor cladiri existente.

        

       Prima sesiune a programului va avea loc pe data de 7 mai iar tema va fi “Designul solutiilor de iluminat si Cladiri inteligente”. Cursul dureaza o zi si este obligatoriu pentru cei care doresc sa obtina certificatul "Romania Green Building Professional".

        

       Partea teoretica a sesiunii va fi sustinuta de catre domnul conferentiar  Dorin Beu, cadru didactic al Universitatii Tehnice din Cluj, iar studiile de caz vor fi prezentate de catre domnul Rafael Marculescu din partea Schneider Electric Romania.

        

       Cursul “Designul solutiilor de iluminat si Cladiri inteligente” are la baza cursurie on-line de dezvoltare profesionala oferite de catre Schneider Electric pe platforma Energy University 

       Pentru a va inscrie la workshop-ul "Designul solutiilor de iluminat si Cladiri inteligente" accesati www.rogbc.org/ro/evenimente-urmatoare.