Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       12/10/2010

       Schneider Electric construieste una dintre cele mai mari centrale europene de energie fotovoltaica din sudul Italiei

       Bucuresti, 12 octombrie 2010 — Compania Schneider Electric a fost selectata ca principal furnizor pentru constructia, punerea in functiune si administrarea unui proiect ambitios de energie solara ce va fi construit in regiunea Puglia, Italia.

       Centrala fotovoltaica va produce anual 56 GWh, ceea ce asigura necesitatile unui oras de 40.000 de locuitori, fara insa cele 28.000 tone de emisii de carbon pe care le-ar produce o fabrica bazata pe arderea combustibililor fosili (hidrocarburi, carbune, petrol sau gaze naturale). Cu o putere totala de 43MW la capacitate maxima, parcul va cuprinde 600.000 de panouri solare pe o suprafata de 1 km2.

       “Portofoliul cuprinzator si expertiza in managementul energiei recomanda compania Schneider Electric drept singurul operator de pe piata ce furnizeaza solutii complete de management inteligent pentru energii regenerabile conform cerintelor fiecaruia dintre clientii nostri”, a spus Julio Rodriguez, Vicepresedinte Executiv Power Global & EMEAS Business, Schneider Electric. “Un element cheie al succesului Schneider Electric este suportul pe care organizatia globala il ofera echipei locale in ceea ce priveste proiectul, optimizarea arhitecturii, solutionarea si managementul riscurilor.”

       Schneider Electric va implementa o solutie integrata si va actiona drept unic contractor pentru managementul fabricii AES SOLE Italia. Produsele si serviciile sale acopera toate cerintele, de la generarea curentului pana la intretinerea retelei electrice, incluzand: studii de inginerie, managementul proiectului si al constructiilor, aprovizionarea si construirea unor structuri mecanice, substatii pentru conversia energiei electrice si pentru conectarea acestora la reteaua electrica, implementarea sistemului general de monitorizare a productiei de energie, imprejmuirea, controlul accesului si supravegherea video, precum si servicii de operare si intretinere.

       Prin serviciile sale, Schneider Electric va garanta performanta globala a sistemului, cu alte cuvinte numarul de KW furnizati in mod real de centrala vor fi aceiasi cu energia electrica produsa de panourile solare. In plus, Grupul va garanta disponibilitatea instalatiei pe termen lung, ce depinde in mod direct de resursele folosite de Schneider Electric in Italia (piese de rezerva, service 24/24 in caz de avarie, mentenanta preventiva si corectiva, etc.).