Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       16/11/2010

       Schneider Electric Romania sustine programul de eficientizare Apa Nova

       Schneider Electric si Apa Nova au finalizat un proiect prin care se urmareste sporirea eficientei in distributia apei in Bucuresti 

       Bucuresti, 16 noiembrie, 2010 — Schneider Electric anunta finalizarea proiectului derulat in parteneriat cu Apa Nova – furnizorul de apa al Bucurestiului. Proiectul a avut ca obiectiv  eficientizarea distributiei de apa prin implementarea de solutii inteligente de automatizari, sistematizari si control de la distanta.

       Proiectul a fost unul de anvergura –cu peste 4 milioane de euro investite pentru implementarea sistemelor de automatizare si supraveghere in statiile de productie, precum si in statiile de pompare secundare (de exemplu Rosu si Grozavesti) pentru a eficientiza procesul  de colectare, tratare si distributie a apei catre consumatori.

       Inovatiile implementate de Schneider Electric reduc cu pana la 17% consumul de energie actual, ceea ce are ca rezultat o economie de peste 600.000 euro, contribuind astfel la o factura mai redusa pentru consumatori. In plus, prin sistemele de supraveghere la distanta se asigura o continuitate in alimentarea cu apa dar si detectarea si rezolvarea din timp a eventualelor defectiuni ce pot cauza intreruperi. 

       Controlul centralizat si detaliat al instalatiilor contribuie la mentinerea unor parametri de functionare si astfel maximizeaza eficienta energetica a intregului sistem de distributie de apa. Sistemul de semnalare si gestionare pentru mentenanta si reparatiil de urgenta este de asemenea imbunatatit prin solutiile inteligente Schneider Electric. Toate acestea in cele din urma vor reprezenta un serviciu mai eficient de distributie de apa in avantajul clientilor Apa Nova, atat cei casnici cat si cei industriali.

       „Partenerii nostri din acest proiect au primit cu deschidere produsele Schneider Electric si ne-au oferit sansa de a integra solutiile noastre inovatoare cu beneficii de durata si rezultate palpabile. Suntem onorati ca am fost parte din acest proiect ce impune noi standarde in segmentul managementului circuitului apei in cadrul APA NOVA.” declara David Nicholl, Country President Schneider Electric Romania.

       La randul sau, Bruno Roche, Director General APA NOVA adauga: „Colaborarea cu Schneider Electric a insemnat pentru APA NOVA o perfectionare a proceselor ce intervin in sistemul de circulare a apei: colectarea, tratarea si distributia apei catre consumatori. Astfel am crescut standardul serviciilor oferite de noi, ceea ce ii face pe clienti mai multumiti, si nu in ultimul rand, am economisit bani si energie .”