Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       30/03/2012

       Producţia optimizată de ciment creşte eficienţa energetică şi de proces, reducând emisiile

        

       Soluţia EcoStruxure ajută fabrica de ciment să integreze datele energetice şi de producţie

       Unind lumea industrială, cimentul este cel mai consumat produs, la nivel mondial, după apă. Argos Cement, un producător de ciment din Columbia cu peste 10.000 de angajaţi, a ales Schneider Electric ca furnizor de echipament electric şi expertiză în managementul energiei pentru dezvoltarea unei noi fabrici de ciment U.S. tip I, în valoare de 450 milioane de dolari. Motivul care a determinat Argus să angajeze Schneider Electric™ a fost dorinţa de a creşte competitivitatea şi de a reduce pierderile costisitoare.

       Scalabilitatea şi integrarea informaţiei sunt cerinţe cheie
       Noua fabrică este construită lângă o locaţie existentă, caietul de sarcini al acesteia solicitând integrarea echipamentului Schneider Electric cu sistemele existente de control al procesului, ale unei terţe părţi. Scalabilitatea sistemului, pentru a permite viitoare extinderi, a fost, de asemenea, o cerinţă cheie. Argos Cement dorea un partener cu expertiză şi influenţă globală pentru a combina livrarea la timp de produse sigure, de înaltă calitate, cu proiectarea şi serviciile suport adaptate. S-a apreciat faptul că Schneider Electric dispune de capacitatea, setul cuprinzător de soluţii şi flexibilitatea necesare pentru a îndeplini diversele nevoi ale proiectului.

       Specialiştii Schneider Electric de la echipele din Columbia, Franţa şi Statele Unite au colaborat cu Argos Cement pentru a concepe o soluţie unică pentru fabrică. Schneider Electric a condus întregul proiect de infrastructură electrică, de la proiectare şi instalare până la punerea în funcţiune. Echipa s-a asigurat că toate componentele individuale ale soluţiei şi serviciile desfăşurate pentru proiect au fost livrate la timp, asigurând beneficiile şi valoarea promise.

       Caietul de sarcini cerea un sistem de informaţii pentru managementul energetic şi o soluţie de monitorizare electrică şi control, plus echipamente moderne şi eficiente pentru automatizarea a 17 substaţii electrice şi 81 de celule de medie tensiune. A fost solicittată o platformă deschisă pentru integrarea informaţiilor din mai multe surse de date diferite. Schneider Electric a propus arhitectura EcoStruxure.

       Beneficiile includ productivitate crescută şi costuri scăzute
       Arhitectura EcoStruxure a permis crearea unor tablouri de bord în timp real, integrate, care au asigurat acces uşor, la un click distanţă, la măsurătorile cheie privind performanţa, analize multi-dimensionale şi perspective ierarhice şi istorice. Acest lucru a furnizat personalului de nivel inferior capacitatea de a rezolva situaţii care anterior puteau fi soluţionate de experţii cei mai instruiţi.

       Primele procese de producţie ale fabricii au pornit în Iulie 2011. Personalul fabricii poate folosi acum sistemele lor de informaţii de management energetic pentru a analiza cu atenţie consumul de energie al fabricii. Cum datele de producţie sunt acum legate de consumul de energie şi de costurile ciclului de viaţă, personalul poate identifica economiile de energie, ascunse până acum, şi oportunităţile de eficientizare a proceselor.

       Prezenţa globală permite execuţia la timp a proiectului
       Aceste asocieri de colaborare stabilesc o tendinţă în întreaga lume — proiecte în care soluţiile expert Schneider Electric permit clienţilor să atingă o gamă largă de obiective de afaceri şi de mediu. Aşa cum spunea Jorge Bustos, Project Leader & Electrical Engineer la Centrul Thenic Cement Argos: ‘Cu Schneider Electric am fost capabili să obţinem angajamente reale, asistenţă tehnică la timp şi o soluţie de înaltă tehnologie care ne-a permis să lucrăm cu un nivel de încredere potrivit pentru o fabrică de ciment.’