Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       01/04/2012

       Schneider Electric lanseaza Remote Energy Management

       Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, anunta lansarea Remote Energy Management-REM (Management energetic de la distanta), o solutie tip "hosted" dedicata in special consumului energetic al cladirilor. Aceasta obtine informatiile privind energia si le face disponibile fara a fi necesara instalarea unui software sau a unor servere, eliberand astfel beneficiarii de nevoia unei statii de lucru dedicate. Flexibil, eficient, economic si usor de implementat, Remote Energy Management identifica oportunitati de eficienta energetica, stabileste un plan de imbunatatire si urmareste impactul solutiilor implementate.

       "Numeroase companii mari achizitioneaza aplicatii software complexe de gestionare a energiei si angajeaza experti in energie pentru a-si atinge obiectivele de eficientizare. Insa o companie mica sau mijlocie nu dispune intotdeauna de resursele financiare necesare pentru astfel de solutii sau nu considera o asemenea investitie justificata in raport cu nevoile proprii. Pentru a veni in intampinarea celei de a doua categorii, a fost dezvoltata solutia Remote Energy Management, care reduce costurile cu energia, este usor de instalat, imbunatateste activitatea si productivitatea prin eficienta si confort", declara Saulo Spaolanse, Presedinte Schneider Electric Romania.

       Remote Energy Management de la Schneider Electric dispune de o interfata prietenoasa si ofera posibilitatea de a urmari si intelege consumul de energie prin trei metode principale.

       Prima metoda este analizarea economiilor de energie care vizeaza realizarea unui profil de consum pentru a identifica tiparele de consum ale organizatiei, istoricul si costurile, permitand ulterior compararea profilului locatiilor, precum si stabilirea consumului mediu al tuturor locatiilor. De asemenea, REM se asigura de respectarea standardelor internationale pentru masurare si verificare, prin prognozarea efectului eforturilor de eficienta energetica dintr-o instalatie si verificarea planului de economii prognozat. Totodata, identifica zonele de imbunatatire adaptate unei instalatii si seteaza parametrii de nivelare a varfurilor de cerere, corecteaza factorul de putere si controlul energiei, optimizeaza orarele de functionare si configureaza echipamentele pentru a evita producerea unor varfuri de consum costisitoare.

       Cea de a doua metoda consta in estimarea exacta a valorii facturilor la energie si evaluarea costurile utilitatilor la alte tarife.

       Nu in ultimul rand, REM demonstreaza sustenabilitatea prin raportarea amprentei de carbon si afisarea grafica a datelor privind consumul, inclusiv emisiile de CO2. Totodata, noul serviciu web de la Schneider Electric estimeaza performanta intreprinderii si identifica instalatia care necesita actiuni corective, modificand obiectivele de cate ori este nevoie.

       Mai multe detalii despre Remote Energy Management