Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       07/01/2013

       Beneficiați de întreaga valoare comercială a centrului dumneavoastră de date

       Software-ul Data Centre Infrastructure Management (DCIM) este deosebit de important

       Transformaţi centrul dumneavoastră de date într-un activ strategic  

       Gestionarea energiei şi costurilor operaţionale

       Deoarece cheltuielile operaţionale la nivelul întregii întreprinderi au crescut exponenţial, managerii companiilor privesc centrele de date ca fiind surse viabile de economii CapEx şi OpEx. Cheia? Software-ul Data Center Infrastructure Management (DCIM). Instrumentele avansate DCIM pot reduce costurile, prelungind durata de viaţă a infrastructurii fizice a centrului de date, simplificând planificarea şi procesele operaţionale, reducând consumul de energie în locații şi IT şi permiţând monitorizarea pro-activă a sistemului pentru protejarea duratei de funcţionare, atât de importantă în afaceri.

       Ca un ‘strat’ atotcuprinzător al unei infrastructuri fizice integrate a centrului de date, software-ul StruxureWare Schneider Electric™ pentru Centre de date poate, de exemplu, să ajute companiile să obţină 10 - 20% economii CapEx iniţiale. Vizibilitatea de la un capăt la altul permite managerilor să ia decizii informate privind capacitatea, pentru a putea ajusta infrastructura fizică existentă a centrului de date (DCPI) în vederea suportării de sarcini IT crescute. Aceste modificări ajută la optimizarea capitalului,  întârziind cheltuielile viitoare CapEx.

       A trecut perioada în care se supradimensiona sistemul pentru a se minimiza riscurile. Mai multă putere, mai multă răcire, mai mult spaţiu. Acest tip de abordare a avut ca rezultat crearea unor centre de date monolitice, ineficiente şi costisitoare. Astăzi, software-ul DCIM face posibil îndemnul banal dar adevărat ‘faceţi mai mult consumând mai puţin’.

       Transformând datele punctuale  în informaţii utile pentru directori, clădiri şi IT, software-ul StruxureWare pentru Centre de Date vă ajută să optimizaţi serverele prin scoatere din funcţiune sau consolidare şi, ca urmare, să redimensionaţi infrastructura fizică proporţional cu capacitatea necesară reală—chiar dacă aceasta fluctuează în timp o dată cu compania. În consecinţă, vă puteţi optimiza resursele prin reducerea rezervei de putere şi a capacităţii de răcire cu 50 - 60%, de exemplu.

       Vizibilitatea robustă a software-ului DCIM asigură faptul că aceste modificări pot fi făcute rapid deoarece puteţi vedea disponibilitatea echipamentelor şi resurselor centrului de date în relaţie cu infrastructura fizică şi puteţi reacţiona corespunzător. De exemplu, dacă aveţi de achiziţionat 50 de noi servere, puteţi determina rapid şi uşor dacă aveţi suficient spaţiu, putere şi răcire, şi dacă da, unde anume. Odată ce aţi gândit plasarea în rack-uri, puteţi analiza impactul noilor servere asupra eficacităţii consumului de energie (PUE).

       Managementul energetic inteligent

       Analiza permisă de DCIM este esenţială pentru managementul inteligent al energiei, în special deoarece reducerea consumului de energie poate determina economii de cost importante. StruxureWare pentru Centre de date poate sonda subsistemele (ex. UPS) pentru a vedea unde se consumă energie în centrul de date. Software-ul poate modela sisteme ca cel de alimentare sau de răcire pentru a decide unde sunt posibile reduceri fără a creşte riscurile în sistem. Puteţi transforma această perspectivă privind energia în economii OpEx, dar şi în durabilitate, atât a companiei cât şi a mediului.

       Gestionarea complexităţii crescute IT

       Pentru ca centrele de date să devină mijloace strategice de afaceri, trebuie şi să fie capabile să facă faţă complexităţii crescute a tehnologiei informaţiilor. Abordări avansate cum ar fi consolidarea (ce duce la densităţi mai mari) şi virtualizarea (care produce așa numitele „hot spot” dinamice) fac ca automatizarea şi controlul îmbunătăţite să devină şi mai critice.
       Aşa cum subliniază autorii Torben Karup Nielsen şi Dennis Bouley în studiul Schneider Electric, ‘Datorită provocărilor aduse de densitatea crescută a tehnicii de calcul, sarcinilor dinamice şi nevoii de consum de energie mai eficient, organizaţiile au nevoie de software care să le permită să planifice, să opereze la costuri scăzute şi să analizeze pentru îmbunătăţirea fluxului de producţie. Doar o vizibilitate mai mare, mai mult control şi automatizare crescută pot ajuta la respectarea angajamentului de a produce valoare comercială’.

       Deoarece se integrează cu platforme de virtualizare de succes, software-ul StruxureWare pentru Centre de date le asigură liniştea operatorilor deoarece aceştia ştiu că sarcinile dinamice vor avea întotdeauna servere gazdă funcţionale. Dacă o sarcină IT este în risc, software-ul poate muta sarcina, în mod dinamic,  în funcţie de spaţiul, puterea şi răcirea disponibile.

       Pe termen lung, infrastructura fizică a centrului de date cu software integrat StruxureWare pentru Centre de date de la  Schneider Electric poate aduce companiilor economii de până la 30% la costurile DCPI pe 10 ani, prin managementul optimizat al resurselor şi energiei. Acum puteţi folosi centrul dumneavoastră de date pentru a crea valoare comercială strategică.