Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       10/03/2013

       Aeroportul aglomerat din Las Vegas dezvăluie noi inovaţii în securitate

       Sistemul îmbunătăţit oferă o vedere cuprinzătoare asupra securităţii Terminalului 3 din Aeroportul McCarran

       Creşterea rapidă a aeroportului internaţional McCarran, în ultimii şapte ani, a produs nevoia de a îmbunătăţi instalaţiile aeroportului. Peste 41 de milioane de vizitatori trec, anual, prin acest aeroport din Las Vegas, Nevada şi un asemenea volum necesită suportul unor sisteme sofisticate de securitate.
       Deschiderea recentă a Terminalului 3 al aeroportului, un complex nou de peste 176.000 metri pătraţi, se poate lăuda cu unele din cele mai noi tehnologii din industria aeronautică. Porţi cu auto-îmbarcare, auto-verificarea bagajelor,  andocare automată a aeronavei şi soluţii de video-securitate de vârf Pelco™ de la Schneider Electric™, fac toate parte din instalaţiile noului Terminal 3.
       Fiind primul terminal construit în Statele Unite în epoca post-9/11, securitatea Terminalului 3 a fost de o deosebită importanţă. McCarran a ales să îşi extindă sistemul de management video IP (VMS) existent, Pelco Endura™ şi a adăugat peste 960 de camere Spectra™ şi Sarix™.
       ‘Utilizăm echipamente Pelco de peste zece ani şi am fost întotdeauna mulţumiţi de rezultate’, spunea David Bourgon, manager al serviciului IT al aeroportului. ‘Pelco a fost un bun partener aşa încât alegerea sistemului lor Endura pentru Terminalul 3 a fost foarte uşoară’.

       Management simplu şi flexibil al securităţii aeroportului

       Camerele de securitate Pelco de la Schneider Electric acoperă toate zonele publice şi ale angajaţilor, punctele de verificare, rampele, sistemele de bagaje şi instalaţiile de parcare. Acestea includ 14 porţi, un vast hol destinat vânzării biletelor,două puncte de verificare ale serviciului de securitate a transportului, zone destinate vămii şi protecţiei graniţelor, un garaj cu opt etaje şi spaţiu pentru aproape 6.000 de vehicule şi foarte multe magazine şi restaurante.

       Al şaptelea cel mai aglomerat aeroport din Statele Unite, aeroportul McCarran asigură acces video pentru mai multe agenţii şi grupuri, utilizând setările de permisiuni ale Endura şi capacitatea sistemului de a accepta un număr nelimitat de profile de utilizatori. Camerele, înregistratoarele video de reţea şi dispozitivele de stocare, toate lucrează împreună pentru a asigura nivelul de securitate necesar în întregul Terminal 3.
       ‘Nu toate grupurile sunt autorizate să vizualizeze toate camerele, astfel încât setările de permisiuni dau posibilitatea diviziei noastre de securitate să stabilească multiple niveluri diferite de acces’, spunea Bourgon.

       Extinderea Terminalului 3 a dublat numărul de camere din întregul aeroport, făcând mai dificilă determinarea poziţiei fiecărei camere. Dar, folosind aplicaţia de cartografiere Endura, aeroportul McCarran a putut integra sistemul cu sistemul extins de hărţi geografice, ceea ce a creat puncte de referinţă pentru localizarea camerelor.
       ‘Acest lucru a îmbunătăţit mult sistemul’, spunea Bourgon. ‘Utilizatorii pot încărca o hartă a unei zone din aeroport şi vedea toate camerele din acea zona. Apoi, pot face un click pe o cameră şi vizualiza imaginile instantaneu’.

       Soluţiile scalabile permit extinderea cu costuri scăzute

       Sistemul Endura de la aeroportul McCarran se poate scala la mii de camere astfel încât montarea de camere suplimentare în Terminalul 3 a fost o sarcină simplă. Prin adăugarea camerelor IP de înaltă definiţie, McCarran poate securiza imaginile şi vederile detaliate de care are nevoie. Sistemul Endura este, de asemenea, integrat şi cu sistemul său automat de tramvai care funcţionează între terminale şi porţile satelit, dar şi cu sistemul de control al accesului fizic.

       Departamentul de Aviaţie a realizat configurarea şi integrarea expansiunii Terminalului 3 cu echipamentele sale Endura existente, în timp ce noile camere Spectra şi Sarix au fost instalate de multiple entităţi. ‘Aceasta a reprezentat economii uriaşe de costuri şi a adus un mare beneficiu aeroportului’, a mai adăugat Bourgon.

       Bourgon spune că ei caută, în mod constant, să extindă şi să îmbunătăţească sistemul de securitate video şi, în viitorul apropiat, au în plan adăugarea a încă 150 de camere. Mai au de gând şi să schimbe camerele analogice mai vechi, în mod sistematic, pentru a putea să beneficieze de calitatea şi avantajele camerelor IP Sarix şi Spectra.