Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       03/06/2013

       Dorim: Mai putine intreruperi ale energiei

       Solutiile avansate de monitorizare sunt cheia reducerii opririlor retelei

       Tehnologia de monitorizare a puterii ajuta furnizorii de utilitati sa identifice zonele in care sunt necesare imbunatatiri, sa eficientizeze colaborarea intre inginerii de sistem si sa faca fata provocarilor in continua crestere. Alte beneficii includ: capacitatea de a masura performanta energetica, atenuarea impactului  intreruperilor si prevenirea viitoarelor probleme prin analiza datelor.

       Asistenta pentru atingerea obiectivelor de sustenabilitate

       Pentru a indeplini obiectivele de fiabilitate stabilite de regulamentele guvernamentale, initiativele corporatiste verzi si cerintele consumatorilor, organizatiile trebuie sa vizeze sisteme ineficiente de alimentare cu energie. Instrumentele de monitorizare a puterii ofera oportunitati de a:
       • Evita sanctiuni costisitoare din partea organizatiilor de reglementare
       • Câstiga increderea clientilor ecologisti
       • Asigura o viata mai lunga pentru sistemele energetice
       • Mentine continuitatea operatiunilor

       Nu ghiciti, masurati si verificati

       Mentinerea unui echilibru intre fiabilitate, durabilitate si eficienta necesita utilizarea resurselor regenerabile de energie si performanta in masurare fara a fi nevoie sa reinventam roata. Furnizorii de utilitati definesc indici pentru a gestiona mai bine retelele si pentru a imbunatati fiabilitatea. Indicii obisnuiti includ System Average Interruption Frequency Index (SAIFI) sau Indicele mediu de frecventa a intreruperilor din sistem  si System Average Interruption Duration Index (SAIDI) sau Indicele mediu de durata a intreruperilor din sistem.

       SAIFI verifica numarul de intreruperi care au avut loc, iar SAIDI determina durata fiecarei intreruperi. Cu aceste date, inginerii pot transforma informatiile despre energie in planuri de actiune pentru imbunatatirea fiabilitatii sistemului. 

       Localizati problemele inainte sa apara

       Fie ca sunt utilizate inainte, fie dupa aparitia unui defect, informatiile privind calitatea puterii ajuta la imbunatatirea fiabilitatii retelelor de distributie. In analiza post-defect, furnizorii de utilitati mai intai detecteaza si izoleaza rapid defectul si apoi restabilesc prompt serviciul. Slabiciunea acestei abordari consta in faptul ca se asteapta producerea dezastrului. Pe langa opririle rezultate, si echipamentele pot fi deteriorate.

       Analiza pre-defect identifica viitoare potentiale probleme. Inginerii de retea utilizeaza informatiile privind calitatea puterii pentru a detecta semnele de defectare a echipamentelor. Apoi dezvolta solutii pentru a evita defectele si pentru a minimiza timpii morti.

       S-a constatat ca informatiile privind calitatea puterii ajuta la localizarea problemelor inainte ca acestea sa apara. Lucrarile desfasurate in domeniul analizei pre-defect, in Coreea si SUA, si proiectele din domeniul anticiparii defectelor in distributie (Distribution Fault Anticipation - DFA), proiecte in curs de desfasurare la diverse universitati, au demonstrat ca acest lucru este adevarat.  Monitorizarea de succes se bazeaza pe o combinatie puternica de hardware, software si comunicatii ce transforma datele in informatii utile.

       Jacksonville Electric Authority (JEA) isi imbunatateste operatiunile

       Lider in implementarea tehnologiilor retelei inteligente, Jacksonville Electric Authority (JEA) opereaza echipamente de generare, transport si distributie ce deservesc peste 360.000 de clienti. Profitand de o infrastructura avansata de contorizare, de managementul automatizat al fortei de munca si de managementul si avertizarile privind intreruperile, ei au imbunatatit performanta sistemului, maximizand timpii de raspuns si reducand durata intreruperilor.

       JEA a instalat o solutie de monitorizare a calitatii energiei pe o arie extinsa. Atunci cand au vazut ineficienta proceselor manuale si au realizat ca informatiile utile s-au pierdut in cantitatea substantiala de date privind formele de unda si alarmele, si-au imbunatatit sistemul pentru a:
       • Furniza un tablou de bord pentru multipli utilizatori pe un domeniu specific de interes. Un instrument de raportare deruleaza date pe baza evenimentelor cunoscute si pe baza statisticilor arhitecturii sistemului de monitorizare a calitatii.
       • Analiza performanta de la generare la transport, de la transport la distributie si in zone industriale mari, au implementat hardware ce consta din monitoare conforme IEC 61000-4-30 Clasa A pentru a reda calitatea puterii
       • Rezolva problema cresterii si a imbunatati colaborarea intre locatii multiple si in perioade diferite de timp,  facand reteaua scalabila. Cum sunt introduse noile tehnologii, procesul modernizarii este simplificat.
       • Stabili un sistem de comunicatii ce utilizeaza, fara dificultati, multiple forme de comunicatie. Bazat pe o platforma “deschisa”, JEA aduce date din multiple surse. Cu o comunicatie simplificata, diferite parti interesate, la fiecare nivel, pot lua decizii.
       • Extinde software-ul dincolo de functionalitatea initiala de colectare a datelor. JEA a imbunatatit sistemul pentru a permite inginerilor sa treaca in revista toate tipurile de date, inclusiv algoritmi de clasificare a evenimentelor si anomaliile in functie de nevoile unice ale JEA.

       Intr-un scenariu bazat pe realitate, JEA a evitat costurile defectarii unui transformator evaluat la 4 milioane de dolari americani.

       Aflati mai multe despre solutiile cuprinzatoare de analiza a calitatii puterii de la Schneider Electric. Vizitati www.schneider-electric.com si tastati “Power quality monitoring and analysis” in caseta de cautare.