Select your country/region in the menu or by clicking on the world map *
Country Selector Alternate Image
Presa

       Noutati

       05/06/2013

       Cum sa faceti centrele de date pe cat de disponibile, pe atat de eficiente

       Software-ul StruxureWare pentru Centre de Date = management inteligent al infrastructurii centrului de date (DCIM)

       Cum sarcinile din IT au devenit mult mai dense pentru a deservi servere consolidate, asigurarea nivelului corect de putere si racire a devenit un tot mai complex exercitiu de echilibristica — in special daca ati virtualizat acele sarcini. Fara a vedea unde sunt disponibile capacitatile de alimentare si racire pentru a face fata mai multor sarcini, riscati sa avariati un intreg rack, prin supraincarcarea unei ramuri de circuit, de exemplu. Sau, din perspectiva cladirii, ati putea supra-dimensiona racirea crescand cheltuielile de exploatare.

       A vedea intreaga infrastructura fizica de la nivelul cladirii pana la nivelul serverelor (si invers) este imperativ. O astfel de vizualizare nu numai ca protejeaza disponibilitatea sistemului; poate aduce si castiguri concrete in eficienta energetica si operationala. De exemplu, Software-ul StruxureWare™ pentru centrele de date de la Schneider Electric ™, ofera aceasta vizibilitate de la un capat la celalalt, coreland instalatiile cu sistemele IT.

       De fapt, acesta prezinta in mod grafic echipamentul IT in cadrul infrastructurii fizice a centrului de date, astfel incat puteti monitoriza si gestiona durata de functionare continua a sistemului, dar si simula efectul  mutarilor, adaugarilor si modificarilor in raport cu capacitatea resurselor. Rezultatul? Instalatiile si IT-ul pot colabora cu usurinta pentru a se asigura ca centrul de date se adapteaza in orice moment la cerintele afacerii.

       Disponibilitate eficienta energetic

       Legand instalatiile de IT, Software-ul StruxureWare pentru Centre de Date permite operatorilor sa mentina un echilibru intre eficienta si disponibilitate. Mai precis, combina monitorizarea, automatizarea, planificarea si implementarea pentru a furniza o imagine completa, cu multiple fatete, a tuturor functiilor centrului de date — dar intr-un mod simplu care da informatia corecta, utilizatorului de drept, la momentul potrivit.

       Managementul inteligent al energiei va permite sa urmariti si sa vizati consumul de energie, pentru a detecta, semnaliza si corecta supra-dimensionarea. Si, cu o vedere inteligenta asupra intregului dumneavoastra sistem, software-ul va permite sa setati mai multe praguri de disponibilitate eficiente energetic si economic — fara riscuri privind functionarea continua a sistemului, date fiind capabilitatile software-ului de a monitoriza „in adancime” instalatia de alimentare, racirea rack-urilor si a cladirii si incaperile IT. In particular, intr-un mediu dinamic inalt virtualizat, aceasta informare in timp real cu privire la capacitatile de alimentare si racire in continua schimbare este importanta pentru dispunerea serverului in siguranta.” Software-ul StruxureWare pentru Centre de Date face parte din aceasta clasa avansata de instrumente inteligente DCIM.

       Faceti fata complexitatii IT in crestere

       In plus, Software-ul StruxureWare pentru Centre de Date se integreaza in mod unic cu platforme de management virtualizat de varf (e.g.,VMware® vSphere™ si Microsoft® System Centre Virtual Machine Manager) pentru a furniza capabilitati de raspuns automat. Acest lucru inseamna ca sarcinile virtuale au intotdeauna medii gazda sanatoase; daca un server gazda este amenintat de supra-incalzire sau alte probleme, software-ul poate muta sarcina dinamica, in mod automat, inainte ca riscul sa creasca.

       De asemenea, sunt automatizate si instrumentele pentru fluxul de lucru ce permit operatorilor sa atribuie comenzi de lucru, sa rezerve spatiu, sa urmareasca starea, sa extraga informatii privind trasabilitatea pentru o completa vizibilitate si sa inregistreze ciclurile de schimbare, la pornirea si oprirea masinilor. Programele de intretinere, in plus, pot fi realizate precis in contextul conditiilor de functionare continua si in functie de starea sistemelor.

       Intregul sistem beneficiaza in urma acestor capabilitati robuste DCIM. Pe termen lung, infrastructura fizica a centrului de date cu software integrat StruxureWare pentru Centre de Date  de la Schneider Electric, poate aduce companiilor, in termen de 10 ani, economii de pana la 30 la suta la costurile cu infrastructura fizica a centrelor de date, prin managementul optimizat al resurselor si energiei. Ca manager de instalatii sau de centru de date, puteti sa produceti valoare strategica, crescand disponibilitatea centrului de date  in conditii de eficienta energetica si agilitate in afaceri.